Novelltävlingen i tidningen ”Skriva” är avgjord – och jag vann!

En regnig och grå tisdag ringde Johanna Wiman, chefredaktör på tidningen ”Skriva”, och  gav mig goda nyheter. Jag hade vunnit deras stora novelltävlingen! Så roligt. Av 477 bidrag tyckte de bäst om mitt.

Så här lyder juryns motivering: ”I det stillsamt vardagliga – septembermorgonens temperatur, radions melodier, köksklockans slag, småpratet med hunden – skildras med lyhördhet och varsamhet en livslång och ordlös vänskap. Fritt från yviga åtbörder och intensiva känslouttryck framträder sorgen inför det oundvikliga, och i enkla repliker och handlingar skildras all den ömhet vänskap kan innehålla.”

Jag blir så glad att jag bli alldeles tårögd när jag läser juryns ord. Tack! I nummer 5/2020 av ”Skriva” det går att att läsa en intervju med mig samt novellen. Den finns också att läsa på nätet. Följ länken så hittar du den.

https://tidningenskriva.se/tavlingar-och-event/tavlingar/skriv-en-novell-tavla-om-10-000-kronor-och-en-ljudboksinspelning/det-ratta-att-gora/?fbclid=IwAR3EWDaJFs-Zbfe8Ks-UDEohUWbU0L-f53ml1FsfaPNbo7Mj_u7v9EoQ76c

Jag ser med spänning fram emot att höra den som inläst variant. Det jobbet står förlaget ”Vulkan” för och när de är klara går det att lyssna på novellen via alla de stora ljudbokstjänsterna. Jippie!