Ofrivilligt barnlös

När något är ofrivilligt kan det göra så jävla ont. Och det gör det att vara ofrivilligt barnlös. Jag vet att det är många med mig som har varit och är där. Längtar och hoppas; önskar att det var annorlunda. Önskar att de inte var en del av statistiken – en av tio som inte kan räkna med att bli biologiska föräldrar.

Tyvärr pratas det för lite om ofrivillig barnlöshet. På sätt och vis förstår jag det. När man befinner sig i den ständiga berg- och dalbanan av hopp och förtvivlan orkar man inte utse sig själv till språkrör och blottlägga sorgen. I boken ”När ska ni skaffa barn då? En bok om ofrivillig barnlöshet” varvas mina tankar kring ofrivillig barnlöshet med dagboksanteckningar från min tid som ofrivilligt barnlös. Här finns också intervjuer med andra som är eller har varit ofrivilligt barnlösa.

Vi är så många som bär och har burit på oron över månaderna som går och barnet som aldrig kommer. Även om vi inte orkar prata om det behöver vi få en röst. Kanske finner du som är ofrivilligt barnlös en tröstande gemenskap i rösterna som talar till dig i boken. Kanske ges en större insikt till dig som är förskonad från det ofrivilliga, men ändå vill veta något därom. Förhoppningsvis kan den här boken sätta igång samtal bland vänner, kollegor och i offentligheten – och därmed ta hål på den tunga tystnaden som så många ofrivilligt barnlösa lever med.

Köp boken här: Köp bok